Trace and the Old Dix 


Historie

De eerste bezetting (in volgorde van bij het orkest komen) in 2008 (Aad Peters - slagwerk, Jan van der Fluit - basgitaar, Trees Mol - piano en Freek Raat - sax en zang) werd al vrij snel uitgebreid met Hans Lampers - trompet, banjo en daarna Wouter Borgers - banjo, tenor- en bassax. Deze band gaat door het leven onder de werktitel Freek en de F-jes en repeteert in de werkplaats van Cees van der Zel in Noord-Scharwoude. Er bestaat nog een filmpje van een repetitie aldaar uit mei of juni 2008. Freek krijgt problemen met zijn hand en moet afhaken.
In april 2009 speelt de band als bandje een paar nummers tijdens een jammiddag van de Jazzclub Heerhugowaard in het Heerhugowaardse Cool Theater. Als invallers doen mee Gerrit Peereboom op klarinet en Martin Kloet op trombone.
Ergens tussen dan en najaar 2009 komt Jan van Weelden de band versterken.


Een "statiefoto" uit begin 2011 met v.l.n.r. Jan van der Fluit, Jan van Weelden,
Hans Lampers, Trees Mol, Aad Peters en Wouter Borgers.

In de zomer van 2011 verhuist Hans Lampers naar Friesland en verlaat de band. Hij wordt opgevolgd door Ruud Muis op trompet. Klaas Schroevers komt op trombone de band versterken en Wouter neemt even de snaren op zich. Heel kort komt Leo Galis banjo spelen. Begin 2012 komt Thom van Eck (gitaar) in de plaats van Leo Galis. De bezetting is dan:
Aad Peters - slagwerk
Jan van der Fluit - basgitaar
Thom van Eck - gitaar
Trees Mol - piano
Ruud Muis - trompet, bugel
Jan van Weelden - altsax, klarinet
Klaas Schroevers - trombone
Wouter Borgers - tenor- en bassax
In deze periode gaat Jan van Weelden arrangementen maken.


Foto die verscheen in de Alkmaarse Courant van 7 december 2012 met v.l.n.r. Wouter
Borgers, Jan van Weelden, Klaas Schroevers, Aad Peters, Thom van Eck, Ruud Muis,
Jan van der Fluit en Trees Mol.

Begin 2014 verliet gitarist Thom van Eck de band. Hij werd opgevolgd door Han Rademakers. In de loop van dat jaar werd Klaas Schroevers opgevolgd door Klaas Ratelband. Ook Ruud Muis vertrok. Hij werd vervangen door bassist Jan Scholder (die al een keer had ingevallen). Jan van der Fluit stapte over naar de trompet. Eind september 2014 is de bezetting:
Aad Peters - slagwerk
Jan Scholder - contrabas
Han Rademakers - gitaar/zang
Trees Mol - piano
Jan van der Fluit - trompet/zang
Jan van Weelden - altsax, klarinet, fluit
Klaas Ratelband - trombone
Wouter Borgers - tenor- en bassax/zang


Met bovenstaande bezetting werd In april 2014 (wederom) gespeeld in Vredenburg te Limmen. V.l.n.r. Trees Mol, Jan van der Fluit, Richard Cochrane (viel in op trombone), Wouter Borgers, Jan van Weelden, Han Rademakers en Ruud Muis. Achter Wouter Borgers zit drummer Aad Peters.

Nog steeds dezelfde bezetting en vele optredens later speelden de Old Dix (Trees was er dit keer niet bij) op dinsdag, 17 november 2015 in Verzorgingshuis De Mieuwijdt in Graft (NH). Ad Hodde uit De Rijp maakte onderstaande foto.


V.l.n.r. Wouter Borgers (saxen/banjo/zang), Han Rademakers (gitaar/zang), Klaas
Ratelband (trombone), Jan van Weelden (sax/klarinet/tijdens dit optreden af en toe piano), Aad Peeters (slagwerk), Jan Scholder (bas/zang) en Jan van der Fluit (trompet/zang)

Hoewel hij op afroep nog beschikbaar is was het optreden op 20 november 2016 het laatste optreden met de Old Dix van Jan van Weelden. Hij is gestopt met het spelen van rietinstrumenten. De huidige bezetting staat op onderstaande foto.


V.l.n.r. Trees Mol, Wouter Borgers, Jan Scholder, Klaas Ratelband, Han Rademakers, Aad Peters en Jan van der Fluit.

Op zondag, 19 november 2017 speelde een gehavende Trace and the Old Dix voor Jazzclub Cool in het Café Cool te Heerhugowaard. Trees (piano) was ziek, Klaas (trombone) was geholpen aan slokdarmkanker en werd vervangen door Richard Cochrane en drummer Aad Peters was net geopereerd aan zijn knie. Hij werd vervangen door Casper Meijer. Het was wel lekker druk maar voor ons als orkest ging het niet smetteloos. Frank Vink maakte onderstaande foto.


V.l.n.r. Richard Cochrane (invaller), Wouter Borgers, Jan van der Fluit, Han Rademakers en Jan
Scholder. Drummer/invaller Casper Meijer is net niet zichtbaar (zijn drumstel wel).De bezetting is in de loop van 2009:
Aad Peters - slagwerk Jan van der Fluit - basgitaar, Trees Mol - piano, Hans Lampers - trompet, banjo, Jan van Weelden - altsax, klarinet, Wouter Borgers - banjo, tenor- en bassax. In deze bezetting doet
Trace and the Old Dix in oktober 2010 voor het eerst mee aan het Bot Bouw festival (foto hierboven).


Optreden in 2011 in Cool tijdens het Bot Bouw Jazzfestival


In 2012 weer een optreden in het Heerhugowaardse Cool Theater. Op deze foto Ruud Muis op trompet en Klaas Schroevers op trombone.


Met dezelfde bezetting als in 2012 werd in 2013 opgetreden in Vredenburg te Limmen.


Een optreden op 27 januari 2013 voor Cultureel Dirkshorn


Trace and the Old Dix in actie in oktober 2014 tijdens het Bot Bouw Jazzfestival in het Heerhugowaardse Cool Theater. V.l.n.r. Wouter Borgers, Jan van Weelden, Jan van der Fluit, Jan Scholder, Klaas Ratelband, Aad Peters en Han Rademakers. Pianiste Trees Mol zit verscholen achter Wouter Borgers.


Zondag 17 mei 2015 was het lekker zonnig. Gelukkig maar want op die dag speelde
Trace and the Old Dix in de Muziektuin in Schagen. Eindelijk weer eens een lekker ruim podium!


Kunst Na Arbeid uit Langedijk en Old Dix tijdens het voorjaarsconcert van KNA in maart 2016. Rechts achterop de foto de Old Dix.


In actie op 20 november 2016 in het Café Cool te Heerhugowaard. V.l.n.r. Wouter Borgers,
Klaas Ratelband, Trees Mol, Jan Scholder, Jan van Weelden (zittend), Aad Peeters, Han
Rademakers en Jan van der Fluit.


Optreden in het Doolaard Theater in Anna Paulowna op 18 maart 2018. Op de foto v.l.n.r.
invaller-bassist Siem de Reus, Wouter Borgers, Han Rademakers, Jan van der Fluit,
invaller-drummer Jan Nanne, Trees Mol en Klaas Ratelband


In actie in Pand Raak tijdens Rondje Piano in Schagen op 9 september 2018. V.l.n.r. Trees Mol, Wouter Borgers, invaller Siem de Reus, Jan van der Fluit, Aad Peeters, Han Rademakers en Klaas Ratelband.


 


 Copyright © 2014 Trace and the Old Dix.
Alle rechten voorbehouden.